lördag 6 juni 2020

Parksommar-konserter i dagarna tre via webben

Montage med logotyp och artistbilder.
(Bild: Uddevalla kommun)

Det blir Parksommar-konserter i Uddevalla även denna sommar, men i år i lite annorlunda form.
Via Bohusläningens webbplats kan man se artisterna Newkid, Good Harvest och Jelassi spela från tre olika platser i Uddevalla 9-11 juli.


- Vi vill göra kulturarrangemang inom de ramar vi har idag, och så säkert och bra som möjligt med tanke på den pågående pandemin, säger kommunens kultursamordnare Pontus Blom i ett pressmeddelande.

Spelplatser avslöjas senare
- Först hade vi tänkt sända spelningarna från en studiomiljö, men vi ville att det skulle vara unikt för Uddevalla och kommunen. Så i stället kommer varje artist att spela från speciella platser som vi tycker är intressanta att visa upp, säger Pontus Blom till Bohusläningen.

Vilka platserna är avslöjas senare.

Newkid på hemmaplan
Rnb/hiphopartisten Newkid (Alexander Ferrer), kommer ursprungligen från Uddevalla men verkar nu i Stockholm. Han är aktuell med nya albumet Mount Jhun och ska vara med i Så mycket bättre i TV4.
- Vi har velat få till en konsert med honom länge. Det känns superkul att vi kunnat boka honom. Vi har väntat på att han ska släppa nytt material, säger Pontus Blom i pressmeddelandet.

Spelade i På Spåret
Americana-duon Good Harvest från Stockholm släppte i februrari sitt andra album och har bland annat setts och hörts i På spåret i SVT.

Hiphop-artisten Jelassi har uppträtt på utdelningen av Polarpriset och gästat Silvana Imam och Cherrie på skiva. I år var hon även nominerad till en Grammis.
---
Uddevalla kommun: Parksommar sessions livesänds 9-11 juli