söndag 21 februari 2016

Uddevallakrögare i fransk mathyllning

Skärmbild från franska ambassadens webbplats,
där Fredric Andersson presenteras.
























Kocken Fredric Andersson på Restaurang Kärranäs har för andra året i följd valts ut av franska ambassaden att medverka i matfesten Good France den 21 mars.
Totalt deltar cirka 15 000 kockar från hela världen, varav 17 svenska.

Goût de France / Good France är ett internationellt gastronomiskt evenemang som anordnas på den franske utrikes- och biståndsministerns Laurent Fabius initiativ. Evenemanget stöds av stjärnkocken Alain Ducasse och är tänkt att vara en hyllning av det franska köket.

Specialkomponerad meny
Den 21 mars erbjuder kockar över hela världen en specialkomponerad fransk meny till sina restaurangbesökare. Urvalet görs av en internationell kockkommitté under ledning av Alain Ducasse.
Fredric Andersson är precis som förra året en av 17 utvalda svenska kockar att delta.
Fredric Andersson är bland annat känd från flera matlagningsprogram i TV.

Även Fjällbacka-restaurang med
Bland de andra svenska deltagarna i Good France finns bland andra Fredric Bengtsson från Stora hotellet Bryggan i Fjällbacka.

Källor:
> Restaurang Kärranäs: Inlägg på Facebook
> Franska ambassaden: Presentation av Fredric Andersson och hans planerade meny
> Franska ambassaden: Fakta om Good France och deltagande svenska kockar och restauranger