lördag 1 juni 2024

Kurödsföretag får partneravtal med jätten Rexroth

Hydraulikföretaget Oilmek AB i Uddevalla och Skövde blir certifierad partner till den internationella storkoncernen Bosch Rexroth. 
Gruppbild inne i lagermiljö
Personal från Oilmek samlad i samband med invigning av företagets nya lokaler i Skövde i april.
Bild: Bosch Rexroth

- Rexroth och Oilmek AB har ett mångårigt samarbete som vi glädjande har kunnat utveckla till att Oilmek blivit en certifierad distributionspartner inom industriell hydraulik, säger Johan Nolberger, partneransvarig på Bosch Rexroth i ett pressmeddelande.

Som en certifierad distributionspartner inom industrihydraulik lagerhåller Oilmek Rexroths produkter och har specialistkunskap inom produkt- och installationslösningar samt erbjuder rådgivning för val, installation och underhåll av Rexroths teknik och produkter.

"Viktigt geografiskt område"
- Oilmek täcker upp ett viktigt geografiskt område där det finns stora möjligheter till expansion. Oilmek är experter inom sitt område och vi är övertygade om att vi kommer att ha en mycket spännande framtid tillsammans, säger Johan Nolberger.


Startade 1991
Oilmek AB startades 1991 och är ett service- och kunskapsföretag inom industriell hydraulik med anläggningar i Skövde och på Skalbanksvägen på Kuröd i Uddevalla. Företaget utvecklar, installerar, servar och bygger system för hydraulik samt utför reparationer i sina verkstäder.

Utöver det för Oilmek även ett brett sortiment av komponenter och reservdelar. Drygt 20 personer arbetar idag inom företaget totalt på de bägge orterna.

"Ger  ingångar till nya affärer"
- Att vi nu är partner till Rexroth kommer att ge oss flera ingångar till nya affärer och uppdrag. Vi blir flexiblare och får större leveransförmåga. Våra möjligheter att expandera ökar, säger Oilmeks grundare tillika ägare och vd Conny Henriksson.

Grafisk symbol
"Certified Excellence" är namnet på partnerprogrammet som Oilmek AB nu blir en del av.
Bild: Bosch Rexroth

80 länder och 32 000 medarbetare
Bosch Rexroth beskriver sig som en av världens ledande specialister inom driv- och styrteknik och tillhandahåller hydraulik, elektriska driv- och styrsystem och teknik för linjär rörelse och montering, inklusive programvara och uppkopplad teknik. Koncernen finns i över 80 länder och har omkring 32 000 medarbetare.

I Sverige arbetar cirka 560 personer med försäljning, service, utveckling och produktion.
---