lördag 25 maj 2024

Torp före Överby i stor kundundersökning

Uppdaterad 26 maj /
Torp Köpcentrum har de nöjdaste kunderna i Bohuslän och Trestadsområdet och utbudet är det näst bästa i hela landet. Detta enligt undersökningen "Svenskarnas favoritcentrum 2024" som företaget Evimetrix genomfört. På tredje plats totalt sett i Bohuslän/Trestad kommer Östra Torp Handelsplats. 

""
Bild: Evimetrix


Totalt ingår 335 köpcentrum, gallerior och handelsplatser spridda över hela landet i undersökningen. Cirka 6 775 konsumenter har delat ut ungefär 36 000 omdömen, berättar Evimetrix i ett pressmeddelande.

Torp i topp
Allmänheten har utsett Torp Köpcentrum till bästa centrum i Bohuslän/Trestad, följt av Överby Shopping i Trollhättan och Östra Torp Handelsplats, skriver företaget.

Det är ombytta roller sett till förra årets undersökning då Överby Shopping var i topp totalt, även om Torp köpcentrrum även då var före när det gällde kriteriet utbud av affärer.

Även 2022 och 2021 var Torp i topp totalt sett i Bohuslän/Trestad.

Tvåa i riket
De deltagande kunderna har fått  betygsätta ett 15-tal kvaliteter i sina respektive centrum och handelsplatser, och Torp Köpcentrum tar förstaplatsen när det gäller bästa utbudet av affärer. Här är betyget såpass starkt att det ger en andraplacering sett till hela landet.

Torp Köpcentrum hamnar högst i Bohuslän/Trestad även när det gäller lokalernas trivsamhet och kundbemötande.

"Utbudet viktigast"
- Det allra viktigaste för att kunderna ska bli nöjda med sitt besök i ett köpcentrum generellt är att utbudet av affärer är bra, säger Peter Wissing, projektledare för Svenskarnas favoritcentrum hos Evimetrix:

- Men det är också mycket viktigt att lokalerna är trivsamma och att man får ett bra bemötande vid sitt besök. Dessa tre och ytterligare ett tiotal kvaliteter analyserar vi och kan då se vilken påverkan de har på nöjdheten bland kunderna, både generellt och för enskilda centrum.

Gekås i Ullared i topp
Nöjdaste kunderna i hela Sverige i 2024 års undersökning har Gekås Ullared följt av Väla Centrum utanför Helsingborg, precis som förra året. På tredje plats i år kommer Kungsmässan Köpcentrum i Kungsbacka.
---