torsdag 8 juni 2023

Överby trumfar Torp i ny undersökning

Uppdaterad 9 juni /
Överbys kunder är mest nöjda totalt sett men affärsutbudet upplevs bättre på Torp. Detta enligt en ny undersökning från företaget Evimetrix.

Inomhusbild från galleria i flera plan
Bild (ej från Överby): Evimetrix

Totalt ingår 335 köpcentrum, gallerior och handelsplatser i hela landet i undersökningen "Svenskarnas favoritcentrum 2023". Cirka 6 580 kunder har delat ut ungefär 36 000 omdömen och betygsatt ett 15-tal kvaliteter i sina respektive centrum och handelsplatser.

Överby vinnare
Resultaten är indelade efter län och landskap, och undersökningsföretaget har valt att räkna in Överby Shopping  i Bohuslän. Här koras Överby till bästa centrum, följt av Torp och Nordby.

Överby har de trivsammaste lokalerna enligt undersökningen. Trivsamheten handlar om utformning, ljussättning, färger, möblemang och liknande som bidrar till att centrumet upplevs som ett trevligt ställe att vistas på.

Bästa kundbemötandet får man också hos Överby, enligt undersökningen. Här blir kunderna uppmärksammade och sedda på ett sätt som gör att nöjdheten stärks, menar Evimetrix.

Entré vid Torp med namnet ovanför en stor svängdörr

Bästa affärsutbudet finns på Torp, enligt kundundersökningen.
Foto: Sebastian Lamotte / Construction Summit

Gekås Ullared i topp
Nöjdaste kunderna i hela Sverige har Gekås Ullared följt av Väla Centrum utanför Helsingborg, och på tredje plats kommer Birsta City utanför Sundsvall.

- All framgångsrik handel börjar med att attrahera konsumenterna och de centrum som lyckas med det får de nöjdaste kunderna, säger Evimetrix projektledare Peter Wissing i ett pressmeddelande:

- Genom att analysera vad det är som skapar kundnöjdhet och sedan arbeta hårt med att bli bra på de delarna av shoppingupplevelsen kan alla centrum stärka sin position och därmed sin framgång.
---
Evimetrix: Överby Shopping har Bohusläns nöjdaste shoppingkunder

25 maj 2024: