söndag 19 maj 2024

Malmgren Bil utökar med Knaus

Familjeföretaget Malmgren Bil på Smedberg i Munkedal blir återförsäljare för husbilar från den tyska tillverkaren Knaus.

Jonas Aronsson framför husbil av märket Knaus
Jonas Aronsson är säljare på Malmgren Bil i Munkedal som får in ett nytt varumärke i sitt utbud.
Bild: Bergholm

Malmgren Bil grundades 2006 och hade i början i huvudsak fokus på transportbilar, men de senaste åren har även husbilar adderats till sortimentet.

- Husbilar är ju byggda på samma typ av fordon som transportbilar så vi kände att det var helt rätt för oss att utöka produktportföljen med just fritidsfordon, säger Jonas Aronsson, säljare på Malmgren Bil i ett pressmeddelande.

Ser fina möjligheter
Sedan tidigare säljer företaget husbilar av märket Challenger. Genom att bredda sitt husbilssortiment med Knaus får Malmgren Bil en ännu större diversitet i sortimentet och Jonas Aronsson ser fina möjligheter i företagets kunderbjudande:

- Knaus är ett varumärke med många olika typer av fordon och kan därför möta förväntningarna från allt från barnfamiljer till äldre par.

Exteriörbild från Malmgren Bil
Familjeföretaget Malmgren Bil grundades 2006 och är idag en fullserviceanläggning med bilförsäljning, rekonditionering och Mekonomen-verkstad.
Bild: Bergholm

"Glada och stolta"
Knaus importeras till Sverige av företaget Bergholm i Kristinehamn, som har sju olika varumärken som säljs via återförsäljare runt om i Sverige. Knaus har företaget importerat sedan 1992.

- Vi är väldigt glada och stolta över att Malmgren Bil går in som ny återförsäljare för Knaus. Vi är säkra på att detta samarbete kommer att gynna både oss, dem och deras kunder, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm Försäljning.

Andra återförsäljare i Västsverige för Knaus är Fri-Bo i Sollebrunn, EW Fritid i Göteborg och Codat husbilar i Fritsla.
---