söndag 14 april 2024

Colorama blir del av Mestergruppen

Uppdaterad 15 april /
Colorama-kedjans medlemmar sa i mars ja till att bli en del av Mestergruppen. Nu är affären klar sedan Konkurrensverket gett sitt godkännande.

""
Bild: Mestergruppen

Colorama är en medlemsägd färgfackhandelskedja med fokus på färg, tapet, golv och måleritillbehör. I Uddevalla finns anrika Colorama Gamol, som 2019 flyttade från centrum till Frölandsvägen och handelsområdet Toften.

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som sedan tidigare innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Happy Homes.

"Många synergier"
- Vi ser många synergier med förvärvet. Genom vårt tidigare samgående med Happy Homes har vi stärkt vår kompetens inom området och vi får nu ännu större synergier inom kedjedrift, inköp och logistik, säger Mia Malmros, tillförordnad vd för Mestergruppen Sverige i ett pressmeddelande.

"Ännu bättre kunderbjudande"
- Nu är affären äntligen klar och vi ser verkligen fram emot att bli en del av Mestergruppen. Vi får nu en stark aktör som gör att vi framåt tillsammans kan skapa ett ännu bättre kunderbjudande och stärka vår position inom färgfackhandeln, säger Petter Ski, styrelseordförande Colorama.
---


29 april: