måndag 11 mars 2024

Min Doktor öppnar mottagning i Uddevalla

13 mars öppnar vårdföretaget Min Doktor vaccinationsmottagning i Uddevalla. Placeringen blir hos Apotek Hjärtat vid Ica Kvantum på Göteborgsvägen.

""
Harald Zetterquist, medicinsk chef på Min Doktor som nu etablerar sig i Uddevalla och Stenungsund.
Bilder: Min Doktor
Under 2024 räknar Min Doktor med att öppna mer än 30 nya vaccinationsmottagningar, varav 19 redan under våren. Dagen innan Uddevalla öppnar företaget en mottagning också i Stenungsund, även där hos Apotek Hjärtat som är största ägaren till Min Doktor.

Fysiska mottagningar sedan 2018
Företaget  är kanske mest känt för sin utveckling av digital vård men har sedan 2018 även en fysisk vårdcentral i Nyköping. Samma år öppnade företaget sin första vaccinationsmottagning och idag finns sådana i flera svenska städer.

Vissa av mottagningarna erbjuder även allmänna vårdbesök hos sjuksköterska men i Uddevalla och Stenungsund erbjuds vid start endast vaccinationer, till exempel mot vattkoppor, RS, bältros och pneumokocker.

TBE-vaccin vanligast
Den vanligaste vaccinationen på Min Doktors mottagningar är dock mot TBE, fästingburen hjärninflammation, skriver företaget.

- Vi är glada att fler har fått upp ögonen för sjukdomen, men vet att många inte kommer till skott och vaccinerar sig. Genom att erbjuda vaccination på platser där man redan rör sig, som apotek, vill vi underlätta för invånarna att vaccinera sig och skydda sig mot sjukdomar som TBE, säger Harald Zetterquist, medicinsk chef på Min Doktor.
---