söndag 17 mars 2024

Kerstin Joelsson-Wallsby lämnar Uddevallapolitiken

Uppdaterad 15 april /
Vänsterpartiets Kerstin Joelsson-Wallsby flyttar från Uddevalla och lämnar därmed sin plats i kommunfullmäktige, berättar Bohusläningen.

Kerstin Joelsson-Wallsby
Foto: Anette Juhlin / Uddevalla kommun

- Vi flyttar till Hunnebostrand i Sotenäs kommun. Det är där jag är född och nu som pensionär återvänder jag dit för att bo i ett 55+-boende, säger hon till tidningen.

Förutom sin plats i fullmäktige har 66-åriga Joelsson-Wallsby även uppdrag i bland annat samhällsbyggnadsnämnden och en rad bolag och stiftelser. Före sin tid i Uddevalla var hon mångårig förtroendevald i Munkedals kommun. 

Kvar i politiken
Kerstin Joelsson-Wallsby lämnar dock inte politiken som sådan. Hon har ett uppdrag i Västra Götalandsregionens Patientnämnd Norra, och hon sitter även i Vänsterpartiets partistyrelse.

Efterträdare utsedda
10 april utsåg kommunfullmäktige Joelssons-Wallsbys efterträdare på de olika posterna:

Kerstin Åkare (V) valdes till ersättande ombud i mediapolen, Ulrika Lundström (V) till ledamot i Uddevallahem och Ljungskilehem, David Höglund Velasquez (V) till ledamot i kommunfullmäktige valberedning, Anette Frisk (V) till ledamot i Uddevalla Energi AB och Anja Wrigman (V) till ersättare i samhällsbyggnadsnämnden. 
---