söndag 10 mars 2024

Arcona 50 från Uddevalla "Årets båtnyhet"

Uppdaterad /
Båttillverkaren Arcona Yachts nya flaggskepp Arcona 50 som byggs i Uddevalla har utsetts till Årets båtnyhet vid mässan Allt för sjön i Stockholm.

"Årets båtnyhet" - Arcona 50 i utställningshallen på Allt för sjön.
Bilder från Stockholmsmässan, foto: Angelica Liljenroth

För att hylla företag och organisationer som skapar produkter eller tjänster som utvecklar båtbranschen har Sveriges största båtmässa Allt för Sjön instiftat priset Allt för sjön Awards. "Årets båtnyhet" är en av fyra kategorier.

I juryn sitter båtjournalisterna Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv, Anna Sandgren, journalist, båttestare och utbildare hos Swedemarine samt Anna-Lena Elled, grundare och redaktör för tidningen Search Magazine.

Utmärkelsen till Arcona 50 tillkännagavs på söndagen under den första mässhelgen av två.

Juryns motivering:
"Arcona 50 utstrålar inte bara kraft och elegans vid bryggan, hon bjuder också på en anmärkningsvärd seglingsupplevelse. Båten är stabil samt extremt lätt att hantera och seglar utan ansträngning med hög prestanda. Det är en lyxig curiser med smarta lösningar både på och under däck som utmärker sig i marknadssegmentet med extremt hög konkurrens."


Byggs i Uddevalla
Arcona 50 byggs hos Sail Yard på Kärranäs i Uddevalla. I januari utsågs båten till Årets europeiska lyxyacht på båtmässan i Düsseldorf, en succé som följts av ännu mer uppmärksamhet i branschen och positiva omdömen i media.

---