söndag 11 februari 2024

Storslam för Riksbyggen i branschens kundenkät

Riksbyggens projekt Brf Guldäpplet vid gamla Söderskolan i Uddevalla hamnar på fjärde plats i branschens mätning av bostadsköparnas nöjdhet 2023. Inte nog med det: Riksbyggens marknadsområde Bohus/Vänern har ytterligare två av sina projekt med på tio i topp-listan.

Medarbetare med diplom, infällt en bild från första spadtaget

Charlotte Berndtsdotter, kundrelationsansvarig för Brf Guldäpplet och Cecilia Hallberg, boende- och garantiansvarig, med utmärkelsen från undersökningen. Första officiella spadtaget för Brf Guldäpplet, Riksbyggens tredje och sista etapp på  området Södergården, togs i april 2022.
Bilder: Riksbyggen

Dessa två är Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg och Brf Norra Hammarötassen utanför Karlstad som bägge hamnade på en delad niondeplats.

Det finns en röd tråd i de höga betygen som de nyinflyttade bostadsköparna gett anser marknadsområdeschefen Martin Linsten: en gemensam syn på kundfokus i bostadsföretagets samarbete med entreprenörerna.

- Vi lär av varje projekt, förfinar våra metoder baserat på kundfeedback och upprätthåller ett proaktivt informationsflöde, säger Martin Linsten i ett pressmeddelande.

Skärmklipp

UddevallaNyheter 13 april 2022

10 000 svar
Kundnöjdhetsundersökningen är gjord av analysföretaget Prognoscentret i samarbete med 40 aktörer inom bostadsutveckling. För 2023 bygger den på nästan 10 000 svar från köpare av projektbyggda bostäder. Flertalet privata bostadsutvecklare ingår liksom ett växande antal kommunala bolag, skriver Prognoscentret.

Undersökningen utgår från tre grundfrågor till bostadsköparna:
  1.  I vilken utsträckning har företaget uppfyllt dina förväntningar?
  2.  Hur nöjd är du totalt sett med företaget?
  3.  Föreställ dig ett företag som varit perfekt i alla avseenden. Hur nära eller långt ifrån detta ideal bedömer du att företaget har varit?
Resultaten redovisas  vid ett årligt seminarium och förutom topp tio bland enskilda bostadsprojekt presenteras även de tre bostadsutvecklare som fått högst betyg totalt sett.

I topp på bägge listorna 2023 hamnade bostadsutvecklaren Besqab som bland annat utvecklat det bostadsprojekt som uppnådde den högsta kundnöjdheten, Nacka Strand Verkstaden.

Smålandsvillan bäst i småhusundersökning
I en ytterligare undersökning mäter Prognoscentret också nöjdheten bland köparna av styckebyggda småhus. Här segrade SmålandsVillan följt av Eksjöhus, och därefter Bra Hus och Svenska Husgruppen på delad tredjeplats.
---
Riksbyggen: Riksbyggen stoltserar med tre bostadsprojekt på topp tio-listan över nöjdast kunder vid inflyttning