lördag 27 januari 2024

Skulderna skrivs ner - plan för Sportshopen godkänd

Planen för rekonstruktion av krisdrabbade kedjan Sportshopens ägarbolag Swedemount Sportswear & Fashion godkändes på fredagen av Göteborgs tingsrätt. Planen innebär bland annat att bolagets skulder till fordringsägare skrivs ner med 75 procent.

""
Bild: Swedemount Sportswear & Fashion

- Den finansiella svackan orsakad av att våra gränsbutiker mot Norge stängdes under pandemin har nu kunnat repareras och rekonstruktionen har gjort att vi fått andrum att genomföra stora förbättringar och besparingar som långsiktigt möjliggör en sund affär, säger bolagets vd Johan Andgren i ett pressmeddelande.

Startade i Grebbestad - butik på Torp
Sportshopen grundades 1991 i Grebbestad och har idag 21 butiker i landet, bland annat på Torp köpcentrum.

Majoriteten av Swedemounts leverantörer och grupper av fordringsägare röstade för ett fastställande av rekonstruktionsplanen.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla fordringsägare där nästintill samtliga stöttat oss kring rekonstruktionsplanen. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet framöver, säger Johan Andgren:

- Jag vill även passa på att rikta ett jättestort tack till alla medarbetare som slutit upp bakom rekonstruktionen sedan den första dagen. Utan deras fulla engagemang, attityd och vilja hade detta inte varit möjligt.

Skatteverket röstade nej
Sportshopen har befunnit sig i rekonstruktion sedan i juli, och den nu godkända rekonstruktionsplanen innebär att skulderna skrivs ner med 75 procent.

Skatteverket är en av fordringsägarna och röstade nej till planen, berättar Strömstads Tidning. Myndigheten menar bland annat att Sportshopen borde kunna ha betalat mer än 25 procent av sina skatteskulder.

Tingsrättens beslut kan överklagas fram till den 16 februari, skriver tidningen.
---