lördag 13 januari 2024

Oscar Lind i internationell elitsatsning

Uddevallacyklisten Oscar Lind är en av tre unga cyklister som plockas till ett helt nytt U23-team med internationell elitsatsning i fokus.

Gruppbild på cyklisterna
Edvin Olofsson, Oscar Lind och Leo Lounela är tre av de stora svenska framtidsnamnen inom herrarnas mountainbike, XCO och XCC. Nu samlas hela trion i helt nya Allebike Factory Team som gör en internationell storsatsning.
Bild från Swecycling, foto: Jessica Blomqvist
.
21-årige landslagscyklisten och Bokenäsbon Oscar Lind tävlar sedan flera år för Serneke Allebike Racing Team och tar nu klivet till nystartade Allebike Factory Team.

"Det är en långsiktig satsning som inleds och målet är att tillsammans med en rad starka partners bygga upp och utveckla en verksamhet för att ge våra cyklister de bästa förutsättningarna att utvecklas", skriver företaget Allebike och Svenska Cykelförbundet i ett pressmeddelande.

"Största satsningen på internationell racing hittills"
- Våra ambitioner om att ge svenska åkare en ordentlig chans att få köra de största tävlingarna har alltid funnits där, men detta är utan tvekan den största satsningen på internationell racing hittills. Vi är ivriga att ge dessa cyklister en chans att nå sina mål så väl nationellt som internationellt, säger Alexander Vincent, en av grundarna till teamet.

"Awesome"
"Feels awesome to be a part of this amazing group of people!! Letsgo!", kommenterar Oscar Lind själv på sin Facebook-profil.