torsdag 5 oktober 2023

Uddevalla gymnasieskola blev Årets Transportskola

Uppdaterad 10 oktober /
Uddevalla gymnasieskola har fått utmärkelsen "Årets Transportskola 2023". Priset delades ut för nionde året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA).

Pristagare på scen
Rektor Maria Rudquist höjer diplomet i skyn när Uddevalla gymnasieskola mottog utmärkelsen Årets Transportskola 2023.
Bild från TYA, foto: Liza Simonsson

Av de 96 gymnasier som bedriver transportutbildning i Sverige hade TYA valt ut sex skolor som kandidater till utmärkelsen. Under den nationella konferensen Transportkompetens i Stockholm den 4-5 oktober fick några glada lärare från segrande Uddevalla gymnasieskola ta emot diplom och en check på 10 000 kronor.

- Det känns magiskt! Vi visste ju att det skulle bli tufft att få utmärkelsen men vi har jobbat på och vi är ju fantastiska som skola, säger rektor Maria Rudquist i ett pressmeddelande.

TYA:s motivering:
"Vinnare av Årets Transportskola 2023 är Uddevalla gymnasieskola som levererat hög kvalitet under lång tid. Skolan har strukturerade programråd där både engagerade elever och representanter från näringslivet medverkar.
Tillsammans med kommunens politiker sätts gemensamma mål som bidrar till att höja kvaliteten på utbildningen. Skolan sticker ut med sitt systematiska arbetsmiljöarbete och särskilda engagemang kring drogförebyggande insatser. Med sitt engagerade lärarlag lyckas skolan sätta eleven i centrum, och genom tydliga förväntningar och stöd hjälpa eleverna att nå sina examensmål.
Uddevalla gymnasium är helt enkelt ett föredöme när det kommer till att skapa säkra och anställningsbara lastbilschaufförer."

Förutom äran och prispengarna innebär segern även en plats på Yrkes-SM 2024, berättar Uddevalla kommun på sin webbplats.

Största inriktningen
Transportutbildningen är den största inriktningen på Fordon- och transportprogrammet på Uddevalla Gymnasieskola och lockar nästan lika många tjejer som killar. På utbildningen har man möjlighet att ta CE-körkort för tung lastbil med släp, vilket är målet för många elever, skriver kommunen.

---
TYA: Uddevalla gymnasieskola är Årets Transportskola 2023!

UddevallaNyheter: Ny prischans för Uddevalla Gymnasium 

10 oktober:
Uddevalla kommun: Stort grattis till Transportutbildningen