onsdag 4 oktober 2023

Turismpris kan gå till Dalsland

Dalslands Aktiviteter kan få Stora Turismpriset 2023. Turistrådet Västsverige har nominerat verksamheten som Västra Götalands läns kandidat till utmärkelsen.

Två kanotister i liten älv
Bild: Turistrådet Västsverige

- Dalslands Aktiviteter är en motor för Dalslands besöksnäring och är genom sitt omfattande samarbete med andra turismföretag och turistorganisationer drivande i utvecklingen av en hållbar besöksnäring i Dalsland, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige i ett pressmeddelande:

- Pontus Gyllenberg och hans anställda delar generöst med sig av sin mångåriga kunskap och erbjuder aktiviteter i nära samklang med naturen med minimala koldioxidutsläpp. Att man också använder sig till största del av lokal personal, lokala leverantörer och lokala råvaror gör det till en självklarhet för oss på Turistrådet att nominera Dalslands Aktiviteter till Stora Turismpriset 2023.

Erbjuder över 50 aktiviteter
Dalslands Aktiviteter ligger i Bengtsfors kommun och är en av norra Europas största anläggningar när det gäller upplevelser och äventyr ute i skog och mark. Med den dalsländska naturen som bas kan besökare (privatpersoner, företag, skolklasser, idrottsföreningar med flera) välja bland mer än 50 olika aktiviteter.
Tre personer vaskar guld i bäck
Bild: Turistrådet Västsverige

Verksamheten startades 1993 av Pontus Gyllenbergs far Kjell Johansson. Dalslands Aktiviteter drivs av Pontus Gyllenberg och hans fru Sara med personal.

- Vi ser det som en vinst bara att bli nominerade och är väldigt stolta över att Turistrådet Västsverige har valt att föreslå oss som Västsveriges kandidat till Stora Turismpriset, säger Pontus Gyllenberg.

Pater Noster - vinnare av Stora Turismpriset 2022
Bild från Turistrådet Västsverige, foto: Erik Nissen Johansen

Pater Noster vinnare förra året
Stora Turismpriset har delats ut sedan 1994. De senaste västsvenska vinnarna är Pater Noster – Ett hem vid horisonten (2022) och Stiftelsen Läckö Slott (2013).

Priset delas ut vid en ceremoni i samband med konferensen ”Besöksnäringen på agendan” i Stockholm den 6 december.
---
7 december: