lördag 23 september 2023

Stenström spelar i lokala skivbutiken

Uppdaterad 26 september /
Tele2 Arena, Malmö Arena och Scandinavium - men först Evolution Records i Uddevalla. 14 oktober kommer Thomas Stenström till skivbutiken i hemstaden för att spela några låtar och signera nya albumet "Superlativ 97".

Thomas Stenström. Bild från lanseringen av singeln "Solen" i augusti.
Bild från Sony Music, foto: Petorovsky

Det nya albumet släpps 13 oktober och innehåller bland annat singeln "Andas in, andas ut" som legat legat topp 10 på Spotify och var en av de mest spelade låtarna i sommar, med över tolv miljoner spelningar. Singeln har kallats en ny svensk klassiker och har fått eget liv hos körer ute i landet, har skivbolaget Sony konstaterat i ett tidigare pressmeddelande.

Superlativ tour
I augusti annonserade Stenström sin Superlativ Tour - en arenaturné som går av stapeln i början av 2024 med Malmö Arena den 27 januari, Scandinavium den 2 februari och Tele2 Arena 3 februari. Superlativ Tour beskrivs som fortsättningen på 2023 års Dreamer Tour som avslutades på Liseberg 2 september.

Även under 2022 spelade Stenström för utsålda hus, bland annat på Avicii Arena och Scandinavium.

Spelar och signerar
Redan dagen efter släppet av det nya albumet kommer Stenström alltså till hemstaden och Evolution Records. Där kommer han både att spela några låtar och signera sitt nya album, skriver skivbutiken på Facebook.

Det är efter egen begäran som artisten kommer till skivbutiken, berättar Bohusläningen. Skivbutikens ägare Martin Webb säger att artisten har lovat stanna så att alla får sina skivor signerade, åtminstone så länge det finns skivor kvar att köpa.

Värre kan det bli för många att se Stenström uppträda inne i butiken.

- Jag kommer inte att släppa in fler i lokalen än vad som är tillåtet, så bara ett fåtal kommer kunna lyssna. Det är först till kvarn som gäller, säger Martin Webb till tidningen.

 
 ---9 oktober:

15 oktober: