torsdag 21 september 2023

Martin Hollertz blir toppchef i Karlstads kommun

Uddevallasonen och tidigare gatu- och parkchefen i Uddevalla Martin Hollertz blir ny stadsbyggnadsdirektör i Karlstad.

Porträttbild i kombination med flygbild över Karlstad
Martin Hollertz tillträder sin nya tjänst i Karlstad till årsskiftet.
Bild: Karlstads kommun

- Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag. Karlstad ligger långt fram inom samhällsbyggnadsområdet, och som regionalt centrum i Värmland med ett starkt varumärke och näringsliv finns utmärkta möjligheter till utveckling, säger 55-årige Hollertz i ett pressmeddelande.

Till jobb i Kungälv efter Uddevalla
Han slutade vid årsskiftet 2015/2016 som gatu- och parkchef i Uddevalla kommun och började i januari 2016 ett motsvarande jobb i Kungälvs kommun. Där blev han kvar i sex år varav de tre sista som teknisk chef.

I mars förra året tillträdde Martin Hollertz tjänsten som samhällsbyggnadschef  i Skövde kommun, där han numera också bor. Denna tjänst kommer han nu alltså att lämna och blir istället stadsbyggnadsdirektör i Karlstad från årsskiftet.

"Bra tillskott"
- Jag hälsar Martin varmt välkommen till Karlstads kommun. Han kommer med sin erfarenhet och kompetens att bli ett bra tillskott i kommunen och jag ser fram emot ett gott samarbete framåt, säger Linda Larsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Martin Hollertz efterträder i Karlstad Alan Schürer som köptes ut av kommunen efter att ha hamnat i blåsväder, berättar SVT Värmland.
---