söndag 13 augusti 2023

Uddevallabo åtalas för kidnappning i Göteborg

En Uddevallabo i 20-årsåldern åtalas tillsammans med två andra unga män för att ha kidnappat, misshandlat och rånat en man i 50-årsåldern i Göteborg i april i år.

Offret har i förhör berättat att han skulle möta upp en person för att få igen ”några tusen” för en skuld, skriver Härryda-Posten.

Mannen blev istället indragen i en skåpbil där han under färden bland annat slogs flera gånger i huvudet med en sten och en domkraft, och blev bestulen på bland annat smycken och pengar. Han dumpades sedan längs vägen i Härryda kommun och fick hjälp att ta sig tillbaka till centrala stan där han inne på ett hotell blodig berättade vad som hänt.

Polisen lyckades snart hitta skåpbilen med tre personer i. Bilens baklucka och golv var fulla av blodstänk och blod hittades även på de misstänktas händer.

Från Uddevallabon beslagtog polisen en blodig domkraft och handskar, samt mobil och kontanter som ska ha använts i dådet, skriver Bohusläningen.

De tre männen står nu åtalade vid tingsrätten i Göteborg för grov misshandel, människorov och rån. Rättegången är planerad att hållas i slutet av augusti.
---