lördag 12 augusti 2023

Regionteatern öppnar upp för allmänheten

Regionteater Väst bjuder på två urpremiärer varav en i Uddevalla när höstens program nu presenteras. Nytt blir också att även allmänheten kommer att kunna se skolföreställningar i teaterhusen.

Kombo av illustration respektive foto från de aktuella föreställningarna
Admas ( t v) och Nederlaget.
Bilder: Ellen Nyman / Linda Himsel, Regionteater Väst

Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. 80 procent av alla föreställningar spelas på turné men föreställningar ges även i produktionshusen i Uddevalla (teater) och Borås (dans).

Biljetter till allmänheten
"En nyhet för i höst är att vi äntligen kan ge fler chansen att ta del av våra föreställningar! Utöver de helt offentliga speltillfällen vi alltid har, släpper vi nu även biljetter för allmänheten till skolföreställningar i våra egna hus i Borås och Uddevalla – bokningsbara via hemsidan!", skriver Regionteatern i ett pressmeddelande.

Höstens program bjuder på två urpremiärer. I Borås har dans- och teatershowen "Nederlaget" västsvensk premiär den 12 september, en uppsättning som görs i samproduktion med Regionteatern Blekinge & Kronoberg.

Om adoption och identitet
8 september är det urpremiär i Uddevalla för "Admas", som beskrivs som en poetisk och visuell föreställning om adoption, identitet och människans behov av berättelser för att förstå sig själv i världen:

"Hur kan en skapa en berättelse när en ingenting vet eller när ens berättelse är svår att återge? Följ med på en resa in i det inre och ut till den sista stjärnan", skriver teatern om föreställningen som har målgruppen årskurs 4 - 6.

Dramaten och Unga Klara
Admas regisseras av Ellen Nyman, skådespelare som även arbetar inom regi och bildkonst och som arbetat och ställt ut både i Sverige och utomlands. Hon har bland annat arbetat på scener som Dramaten och Unga Klara samt med regi på Folkoperan, Malmö Stadsteater och Teater Tribunalen.
---