måndag 14 augusti 2023

VA-koncern köper Uddevallaföretag

VA-koncernen Uniwater växer genom köp av två specialistbolag inom VA-infrastruktur: Aquasvea AB, som levererar kompletta vatten- och reningsverk, och Uddevallaföretaget IBAB (Industri & Bygginstallationer i Norden AB), som utför montage och tillverkar prefabricerade rörsystem.

Från vänster: Aquasvea: Ola Carlsten, projektansvarig Väst/Syd, Daniel Ellis, projektansvarig Öst/Nord, Anders Kristiansson vd, Per-Olof Kull, partnering och processansvarig. Uniwater: Andrea Edström, CFO, Fredrik Jonsson, vd, Johan Wallén, förvärvsansvarig.
Bild: Uniwater

Uniwater beskriver sig som en av Nordens ledande grupper med specialister inom VA-infrastruktur, och består idag av 11 dotterbolag, bland annat Orustföretaget Svanesunds Rör AB som köptes för ett år sedan.

De nya företagsköpen förväntas stärka marknadsnärvaron inom vatten- och avloppsrening och bredda koncernbolagens erbjudande inom produktion, renovering och underhåll av samhällskritiska VA-anläggningar, skriver Uniwater i ett pressmeddelande.

Johan Wallén
Bild: Uniwater

- Vi ser en ökande efterfrågan inom ny- och ombyggnation av vatten- och avloppsreningsverk, drivet av ett eftersatt VA-nät och en stark trend av mer samverkan. Med Aquasvea och IBAB i gruppen kommer vi kunna tillgodose våra kunders behov i större utsträckning och långsiktigt stärka hela vårt affärserbjudande, säger Johan Wallén, förvärvsansvarig på Uniwater.

IBAB - Industri & Bygginstallationer i Norden AB
Industri & Bygginstallationer i Norden AB (IBAB) grundades 2022 och är baserade i Uddevalla. IBAB består idag av drygt 20 medarbetare som leder, tillverkar och installerar vid renovering, ny- och ombyggnation av pumpstationer, vatten- och reningsverk.

- Det känns helt rätt att IBAB har blivit en del av Uniwater. Vi får bra möjligheter att fortsätta växa i snabbare takt, tillsammans med övriga bolag inom Uniwater-koncernen, säger IBAB:s vd Fredrik Dahlqvist.
---