lördag 15 juli 2023

EM-silver till Fjällbacka och Östrabo

UF-företaget Sobb tog på torsdagskvällen hem EM-silver i tävlingen "Ung Företagsamhet 2023" i Istanbul. Bakom det uppmärksammade företaget står Fjällbackakillarna Taufeeq Saleh och Viktor Karlsson tillsammans med kompanjonen Kristian Westfeldt.

De tre pristagarna med stor prischeck och pokal

Viktor Karlsson, Taufeeq Saleh och Kristian Westfeldt efter att deras företag Sobb UF tagit hem SM i ung företagsamhet i maj i år och därmed fick representera Sverige i EM.
Bild: Ung Företagsamhet

De unga entreprenörerna kommer från Uddevalla Gymnasium Östrabo respektive Kitas Gymnasium i Göteborg.

Trion jublade högt när det stod klart att de vunnit EM-silver i den prestigefyllda kategorin "Company of the Year",  skriver organisationen Ung Företagsamhet i ett pressmeddelande.

Hjälper unga till jobb
Sobb UF och deras egenframtagna app som hjälper unga in på arbetsmarknaden imponerade stort på juryn, både på grund av deras plattform och presentationsteknik.


Trion fick idén till appen då de såg att företag på västkusten hade problem att rekrytera ungdomar trots att det fanns unga som letade jobb.

"Ger ungdomar ett verktyg"
- Arbetsmarknaden idag handlar mycket om att få jobb genom kontakter men många unga kanske inte har ett stort kontaktnät. Vi har skapat en plattform som uppfyller företagens behov och ger ungdomar ett verktyg att få jobb, säger Taufeeq Saleh.

- Det är flera som fått anställning via appen så det är en lösning som fungerar. Många länder i EU står inför samma utmaningar som vi i Sverige gör. Så vi har lagt en hel del tid på att kartlägga hur det ser ut i EU och anpassa presentationen utifrån ett EU-perspektiv, säger Saleh som inte nog med EM-silvret även utsågs till Årets unga ledare.

Vann SM i maj
Gen-E som tävlingen heter är Europas största arrangemang för unga entreprenörer där omkring 800 deltagare från över 40 länder tävlar i olika kategorier. Sobb UF representerade Sverige genom sin seger på SM i Ung Företagsamhet i maj.

Tävlingen arrangeras av Junior Achievement Europa som Ung Företagsamhet är en del av.

Grekland tog hem förstaplatsen och på tredje plats kom Slovakien.
---
Sparbanken Tanum (Facebook): Brinnande företagsanda i Fjällbacka!