söndag 21 maj 2023

Uddevalla fick ny Lotto-miljonär

Uppdaterad 24 maj /
Fem vinnare vann vardera cirka 1,5 miljoner kronor vid lördagens Lotto-dragning. En av de fem är en man i 70-årsåldern från Uddevalla som spelat samma rader i över 20 år, berättar Svenska Spel i ett pressmeddelande.

""
Bild: Svenska Spel

När Svenska Spels vinnarkommunikatör ringde den nyblivne Uddevallamiljonären var han mitt uppe i en hockeymatch och helt omedveten om vinsten.

- Jag var så inne i hockeymatchen att jag nästan inte svarade på telefon, berättar mannen skrattandes.

Samma rader i över 20 år
Efter att ha spelat samma rader på Lotto i över 20 år har vinnaren svårt att komma på hur vinsten på 1 451 530 kronor ska spenderas.

- När man fått fundera ett tag kommer jag säkert komma på en massa roligt jag vill göra med vinsten. Det enda jag vill ha just nu är en bra sommar efter den här hemska vintern, det önskar jag alla, berättar vinnaren för Svenska Spel.

Vinnarna på Lotto 1 från lördagen kom förutom från Uddevalla från Falkenberg, Skurup och Ånge. De vann alla 1,4 miljoner kronor vardera. Dessutom vann en spelare från Söderhamn 1,6 miljoner kronor på Lotto 2.

Vinnaren från Skurup spelade sina rader på Matbutiken i Skurup och spelaren från Falkenberg spelade sina rader på Falkenbergs Stormarknad. Resterande vinnare spelade sina rader online.
---
Svenska Spel: Fem nya miljonärer på Lottos lördagsdragning