onsdag 31 maj 2023

Tennessee Tears till Gustafsberg på nationaldagen

Uppdaterad 3 juni /
Nu har Uddevalla kommun presenterat årets nationaldagsprogram på Gustafsberg. Huvudattraktionen i mångas ögon blir en konsert  med Mello-favoriterna Tennessee Tears.

Artisterna i rum omgivna av gitarrer på väggarna..
Tennessee Tears
Bild från Clap Your Hands, foto: Anna-Lena Ahlström

Countryduon med Tilda Feuk och Munkedal/Uddevalla-bördige Jonas Hermansson tog sig till semifinal ("Andra chansen") i årets Melodifestivalen. Ungefär vid samma tidpunkt spelade de på ett fullsatt Carlia och nu återvänder duon alltså till Uddevalla. Klockan 15.00 står de på scenen på Gustafsberg.

Orkesterpop - David Shutrick och Lina Englund.
Bild från Uddevalla kommun

Grammisvinnare med Bolibompa-musik
Andra evenemang på Gustafsberg är bland annat Strandjoggen, guidad kulturvandring och konsert med Grammisvinnarna i Orkesterpop (David Shutrick och Lina Englund), som bland annat ligger bakom mycket av musiken i barnprogrammet Bolibompa i SVT.

- Vi är nöjda med årets program och besökare i alla åldrar kan hitta något som de tycker om. Nu ber vi till vädrets makter om sol och att många kommer, säger kommunens kultursamordnare Stellan Hedendahl till uddevalla.se.

""
Bild: Uddevalla kommun

Bröllop i societetssalongen
Par som vill slå på extra stort och gifta sig på nationaldagen kan efter bokning göra det i societetssalongen på Gustafsberg.

Regementsparken och Ljungskile
Nationaldagen kan också firas i Regementsparken och hos hembygdsföreningen i Ljungskile, och på kvällen bjuds det på nationaldagskonsert i Uddevalla kyrka.
---