onsdag 22 mars 2023

Torreby slott blir del av Nordic Choice Hotels

I början av året blev Hotell Carlia i Uddevalla en del av Petter Stordalens Nordic Choice Hotels. Nu hamnar även anrika Torreby slott i Munkedal under Nordic Choice Hotels paraply.

Torreby slott med golfspelare i förgrunden
Torreby slott med tillhörande mark är även hemvist för Torreby golfklubb.
Bild: Nordic Choice Hotels

Torreby slott som byggdes 1884 blev 2019 en del av norska företaget Fästningshotellen (Festningshotellene), och en renovering och uppgradering inleddes. Slottet har idag sju lägenheter med flera rum som ger en total kapacitet på 28 bäddar.

Interiör i svit
Svit på Torreby slott
Bild: Nordic Choice Hotels

I Fästningshotellen ingår även norska Oscarsborg Festning, Reenskaug Hotel och Kongsvinger Festning.

Strategiskt partnerskap
Från och med 22 mars ingår Fästningshotellen ett strategiskt partnerskap med Nordic Choice Hotels.

Porträttbild
Tony Eide
Bild:Nordic Choice Hotels
- Vi brukar säga att “bruk er det beste vern” och här kan gästerna besöka historiska omgivningar, men med moderna faciliteter och uppgraderade upplevelser, säger i ett pressmeddelande Tony Eide, ordförande och daglig ledare på Fästningshotellen:

- Genom att samarbeta med en hotellkoncern gör vi också hotellen mer lättillgängliga för en större publik. För oss är det ett viktigt strategiskt val som ger företaget ett större distributionsnät, starkare support och tillgång till nya system.

- Som en liten och fristående aktör har vi varit beroende av bokningsbolagen med deras höga provisioner. När vi nu ansluter oss till ett stort distributionsnät får vi fler möjligheter till direktbokningar från både medlemmar och näringslivet, säger Tony Eide.

"Starkare i konkurrensen"
Porträttbild
Björn Arild Wisth
Bild: Nordic Choice Hotels
Björn Arild Wisth är vice koncernchef i Nordic Choice Hotels:

- Turismen i Norden har upplevt en ökad attraktionskraft de senaste åren. Satsningen på produkter och upplevelser som sticker ut från mängden är något vi har gemensamt med Fästningshotellen. Därför har vi gått samman för att skapa och erbjuda våra gäster unika upplevelser via vår starka distributionsplattform och stora kundnätverk.

- Med ett stärkt erbjudande står vi också starkare i konkurrensen med de globala bokningsaktörerna och genom att samarbeta kan vi säkerställa att vi kan fortsätta utveckla och säkra nordiska turistföretag.

Byter namn till Strawberry
Nordic Choice Hotels kommer under 2023 byta namn till Strawberry och erbjuda nya möjlighter till fler partnerskap och olika kopplingar till företaget, skriver Nordic Choice och Fästningshotellen.
---Facebookinlägg från Nordic Choice Hotels: