tisdag 21 mars 2023

Svenska r´n´b-stjärnor till Uddevalla

R'n'b-stjärnan Cherrie, Grammisvinnaren ASME och hiphop-profilen Ricky Rich gör gemensam vårturné. Uddevalla är en av nio städer som får besök.

Kombobild med tre porträtt
Cherrie, ASME och Ricky Rich
Bild: United Stage

6 maj står trion scen på GG i Uddevalla.

Med på turnén följer också Femme Fatale Selection som av evenemangsbolaget United Stage beskrivs som en framtidsduo med en unik blandning av afrobeats, pop, r'n'b, dancehall och Amapiano.

Cherrie har prisats på både P3 Guld, Grammis och har tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri. Hon lyfter gärna fram sina rötter i ständig support för sin hemort och visar vägen för den yngre generationen, skriver United Stage.

2021 deltog hon i TV4:s Så Mycket Bättre och gjorde bland annat en hyllad version av Peter Jöbacks "Stockholm i natt".

ASME - Med två albumettor och en singeletta har ASME fans över hela Norden. Han har gjort stora samarbeten med bland andra Stormzy, Håkan Hellström och Axel Arigato med flera. 

Ricky Rich - En unik röst, melodisk rap och orientaliska melodier. Så har den här legendaren lagt grunden för ett helt nytt sound, skriver United Stage.

Ricky Rich är inte bara känd för att alltid gå sin egen väg utan också för att skapa helt nya vägar. I år har man bland annat kunna se honom i SVT:s dokumentärserie "När hiphopen tog över".
---