måndag 13 mars 2023

Torbjörn Sjögren blir utvecklingschef i Lysekil

Uppdaterad 15 mars /
Uddevallabon och tidigare politikern Torbjörn Sjögren blir utvecklingschef i Lysekils kommun. Han lämnar därmed jobbet han haft sedan 2018 som näringslivschef i Mjölby kommun i Östergötland.

Porträttbild, halvformat
Torbjörn Sjögren
Bild: Lysekils kommun

- Jag ser fram emot att träffa många kommuninvånare, företagare, politiker och kollegor och lyssna in deras tankar om Lysekils utveckling, säger Torbjörn Sjögren i ett pressmeddelande från Lysekils kommun.

Stuga vid Gullmarsfjorden
Sjögren är uppvuxen och bosatt i Uddevalla, och tillbringar somrarna i stugan vid Gullmarsfjorden. 

- Lysekil är redan ett viktigt centrum för maritima näringar och vi har alla möjligheter att stärka den rollen ytterligare, säger han.

51-årige Torbjörn Sjögren är utbildad jurist och har bland annat jobbat för Fastighetsägarna. Under 90-talet och början av 2000-talet var han också en av de främsta företrädarna för Moderaterna i den kommunala politiken i Uddevalla.

"Väldigt glada"
- Vi är väldigt glada att Torbjörn valt att komma till oss, säger Lysekils kommundirektör Karolina Samuelsson:

- Lysekils kommun har en ambitiös vision och stor potential till utveckling. Jag ser att den roll som Torbjörn nu kliver in i har en viktig funktion i att skapa kunskap och engagemang kring de utvecklingsmål som kommunen arbetar för att nå. Att då få in någon med erfarenhet från flera kommuner, god förmåga att bygga relationer och med bred förankring i vårt närområde ser jag som en styrka framåt.

Torbjörn Sjögren börjar sitt nya jobb den 7 juni, berättar Bohusläningen.
---