lördag 21 januari 2023

Kort till simhallen fasas ut

Uppdaterad 23 januari /
Sommaren 2024 planeras nya simhallen Rimnersbadet tas i bruk. Nu har kommunen bestämt hur periodkort och klippkort till nuvarande simhallen Walkesborgsbadet ska fasas ut.

""


"För att förenkla övergången från Walkesborgsbadet till Rimnersbadet kommer vi sluta sälja vissa kort strategiskt på fastställda slutdatum", skriver badet på sin hemsida.

Så här slutar de olika korten till både bad och träning att säljas:

Årskort: 2023-05-31
6-månaderskort: 2023-11-30
3-månaderskort: 2024-02-28
10-klippkort: 2024-04-31 (preliminärt)

Till nya Rimnersbadet kommer man bara att få växla in 30 bad/klipp.  "Inga övriga kort eller presentkort kommer att vara möjliga att få omvandlat in i nya anläggningen", skriver Walkesborgsbadet.

- På Rimnersbadet kommer det bli en smidigare hantering då vi har armband som vi kommer att kunna ladda med de olika korten, säger enhetschef Jonas Hagberg på kommunens webbplats.

Chans omvandla gamla "papperskort"
Badet ger också möjlighet för den som har kvar tidigare kortsystems vita papperskort att omvandla dessa till nuvarande plastkortsmodell. Detta kan ske från 1 mars 2023 och fram till årsskiftet. Efter årsskiftet blir dessa kort ogiltiga och kan inte omvandlas eller nyttjas i någon av kommunens simanläggningar, skriver badet.

Måste lösas in i badhuset
- Vi har massor med papperskort ute på marknaden som gäller olika länge, men max upp till tio år. Dessa är som klippkort, fyllda med olika antal bad eller träningar. Genom att få in korten i nuvarande kassasystem kommer vi att kunna överföra dem till det nya kassasystemet som Rimnersbadet har när det öppnar. För att kunna lösa in papperskorten måste man komma till badet, säger Jonas Hagberg.
---

23 januari: