söndag 22 januari 2023

Nyvigd präst till Ljungskile församling

Uppdaterad 23 januari /
På söndagen vigde biskop Susanne Rappmann fyra präster till tjänst i Göteborgs stift. En av de fyra är 33-åriga Ninnie Alstersjö från Orust, som nu ska tjänstgöra i Ljungskile församling.

Ninnie Alstersjö vid vigningsceremonin omgiven av bland andra biskopen.
Foto: Johanna Frostensson / Göteborgs stift

De nyvigda prästerna kommer att tjänstgöra som pastorsadjunkter i särskilda introduktionsförsamlingar under sitt första år som präster. Därefter är de behöriga att söka tjänst i Svenska kyrkan.

Gruppbild framför altaret
Domprost Stefan Hiller, Gunnar Held, Hannah Bartonek Åhman, Eva Prissberg, Charlotta Hildesjö Andersson, Ninnie Alstersjö, Frida Brännström Olsson och biskop Susanne Rappmann.
Foto: Johanna Frostensson / Göteborgs stift

Ninnie Alstersjö ska tjänstgöra i Ljungskile församling, som hade en delegation på plats i Göteborgs domkyrka för att hälsa henne välkommen.

Återflyttad till Orust
Ninnie Alstersjö bor i Ellös och är gift med John Alstersjö som är präst i Svenska kyrkan på Orust. Hon är född och uppvuxen på Orust och återflyttad dit för fem år sedan med sin familj, berättar hon i ett pressmeddelande från Göteborgs stift:

- Jag ser så mycket fram emot att få börja tjänstgöra i Ljungskile församling! Efter många år med studieböcker längtar jag efter att äntligen få träffa församlingsbor, fira gudstjänst i glädje och sorg och få följa människor en liten bit på vägen i deras liv.

Ninnie Alstersjö sida vid sida med biskopen framför altaret.
Foto: Johanna Frostensson /Göteborgs stift
---