lördag 15 oktober 2022

Oskar Revelj klar för belgiskt lag även 2023

Cyklisten Oskar Revelj från Uddevalla har förlängt sitt kontrakt med det belgiska cykellaget Flandern Color Gallo Team. Det nya kontraktet sträcker sig över hela nästa år.

Närbild på Oskar Revelj på cykeln under tävling för sitt belgiska lag.
Bild: Privat


Inför 2022 tog 17-årige Oskar steget upp i juniorklassen och har under året tävlat med sitt belgiska lag i flera tävlingar i Europa på högsta juniornivå.

I Sverige tävlar Oskar Revelj för Vänersborgsklubben Wänershof CK, och det var i slutet av 2020 som han också skrev kontrakt med Flanderns Color Gallo Team. Det belgiska laget har jobbat med att utveckla ungdomar inom landsvägscykling under många år.

"Mycket stolt"
- Jag har visat att jag alltid jobbar för lagets bästa och också tar chansen när jag får den. Att laget gett mig möjlighet att förlänga kontraktet är något jag är mycket stolt över säger Oskar i ett pressmeddelande.

Han har under året också varit med det svenska teamet Svealand Cycling Team och representerat Sverige under Nationscupen i Frankrike, Österrike, Holland och Spanien där motståndet bestod av Europas bästa juniorcyklister.

VM ett av målen 2023
- Jag har under 2022 visat att jag utvecklats så att jag har potential att prestera på den yppersta nivån inom cyklingen. Nu är siktet inställt på 2023 där mina huvudmål är dom stora endagstävlingarna i Europa under våren, och att kvala in till världsmästerskapen i augusti och där representera Sverige, säger Oskar.
---