måndag 24 oktober 2022

Kvinnlig Queen-hyllning till Uddevalla

Uddevalla blir först ut när en annorlunda Queen-hyllning ger sig ut på landets vägar nästa år. 4 mars står sångerskorna Karin Funk, Nina Söderquist, Anna Sahlene och Anna-Mia Bonde på Östrabos scen.

Gruppbild med leende artister i svarta skinnkläder
Bild från Werecki Promotion Company, foto: Robert Jadenfelt

Parallellt med turnén firas 50-årsjubiléet av inspelningen av Queens legendariska självbetitlade debutskiva.

"Mäktig låtskatt att välja ur"
- Vi är alla uppväxta med musiken, det är en mäktig låtskatt vi ska välja ur och en ära att tillsammans med vårt fantastiska band ta några av världens bästa låtar vidare i vår speciella och egna tolkning på ett nytt överraskande sätt. Detta kommer att bli så häftigt och roligt, säger de fyra artisterna i ett pressmeddelande.

Gruppbild med leende artister i svarta skinnkläder
Bild från Werecki Promotion Company, foto: Robert Jadenfelt


Nina Söderquist är kanske den mest kända av de fyra framstående sångerskorna som nu gästar Uddevalla. Hon slog igenom för den breda massan 2008 med vinsten i tv-serien West End Star där hon vann en huvudroll på Londons West End. Hon har bland mycket annat medverkat i tidigare Queen-shower med sångaren Peter Johansson.

Anna Sahlene har många år efter sin debut som ”Anna” i ”Alla vi barn i Bullerbyn” hållit sig kvar som framgångsrik artist. Senast i år tog hon sig till final i Estlands melodifestival, samma land hon tävlade för i Eurovision när hon fick sitt internationella genombrott med låten ”Runaway” 2002.

Anna-Mia Bonde
har över 30 års erfarenhet av show, turnéer, musikal och TV.

Karin Funk är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, och har bland annat gjort flera framträdande roller i musikaler som Chess, Häxorna i Eastwick och Sweeney Todd.
---
Werecki Promotion Company: ”Queens - a tribute to the music of Queen” på mäktig turné tillsammans med några av landets främsta kvinnliga artister!

5 mars 2023: