onsdag 7 september 2022

Racingmästare till säsongens sista Fjordträffen

Vilken säsong för racingföraren Jonas Börjesson från BMK Uddevalla - med sju vinster på tolv starter tog han hem VolvoCupen 2022 och blev även SSK-seriens totalmästare. Torsdag 8 september visar han upp sin vinnarbil vid bileventet Fjordträfffen på Svenskholmen.

Jonas Börjesson med pris pokal och segrarkrans.
Jonas Börjesson från BMK Uddevalla - SSK-mästare 2022
Bild: Privat

Jonas Börjesson började med racing på fyra hjul först förra året efter många år som motocrossförare.

- Det är mycket roligare, berättar han i segerintervjun med SSK-serien.

VolvoCupen är en av klasserna i den så kallade SSK-serien som drivs av Stockholms Sportvagnsklubb och som startade redan 1971. De avslutande tävlingarna för året hölls den gångna helgen på Kinnekulle Ring där Jonas Börjesson plockade hem sin sjunde seger för året  i VolvoCupen.

Totalt under året har han kört ihop 1074 poäng, flest av alla förare i hela SSK-serien.

- Det är väldigt roligt. Målsättningen var att vinna klassen VolvoCupen men sedan gick det så bra så vi tog hem det andra med, konstaterar en nöjd Jonas Börjesson.

Bilar uppradade i ett startfält
Jonas Börjesson i sin S70 längst fram i startfältet
Bild: Privat

Visar upp sina bilar
Torsdagens Fjordträffen är den sista för säsongen för det populära bileventet på Svenskholmen. Även andra lokala förare som också tävlat med sina bilar i VolvoCupen kommer att medverka, berättar Johan Karlen i Motorklubben i Väst.

Klubben har haft flera medlemmar med i tävlingarna, bland andra Frida Pettersson som slutade femma och tog hem titeln Bästa tjej 2022.
---

10 september: