söndag 11 september 2022

Martin Thordén lämnar vd-posten på GKN för ny koncernsatsning

Uddevallabon Martin Thordén slutar som vd för GKN Aerospace Sweden i Trollhättan. Han ska istället leda en ny affärsenhet inom koncernen med fokus på lönsam tillväxt och hållbar omvandling inom flyg- och rymdindustrin.

Martin Wänblom och Martin Thordén framför GKN Aerospace Engines huvudkontor i Trollhättan.
Bild: GKN Aerospace

Ambitionen med den nya affärsenheten är att utveckla och erbjuda mer hållbara alternativ till stora och komplexa smiden och gjutgods för dagens och framtidens motorer, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Mycket glad över denna investering"
- Jag är övertygad om att våra innovativa lösningar kommer att bidra till en positiv förändring inom materialförsörjningskedjan. Jag är mycket glad över denna investering i vår framtid och över att få vara med och leda den gröna omställningen inom Aerospace, säger Martin Thordén som blev vd 2019 efter 14 års arbete för GKN i USA.

Den 1 oktober startar han den nya affärsenheten. Vd-stolen tas då över av Martin Wänblom som tidigare har arbetat på GKN Aerospace i olika roller.
---
GKN Aerospace: Martin Thordén leder ny hållbarhetssatsning för GKN Aerospace Engines och Martin Wänblom tar över som ny VD i Sverige

UddevallaNyheter: GKN Aerospace ska ta sin el från älven