fredag 8 juli 2022

Emil Lundgren i Trestad blir Actemium

Emil Lundgren AB i Trestadsområdet byter namn och blir en del av Actemiums varumärke. De bägge el- och automationsföretagen ingår sedan tidigare i den globala koncernen VINCI Energies.

Ledningsgruppen för Actemium i Trollhättan
Bild: Actemium

- Emil Lundgren har tillhört VINCI-koncernen sedan 2000 där Actemium är ett av de globala varumärkena, och enheterna i regionen samarbetar redan i gemensamma projekt för olika kunder. Det är därför ett naturligt steg att vi nu arbetar tillsammans under ett och samma varumärke, säger Ingemar Gustavsson, varumärkesansvarig för Actemium Sverige i ett pressmeddelande.

Kontor i Uddevalla
Emil Lundgren AB har totalt cirka 500 anställda med kontor från Skåne i söder till Uppsala i norr. I Trestad finns kontor och verkstad i Trollhättan och i Vänersborg och i Uddevalla finns ett kontor.

Actemium stärker oss ytterligare i vår profil framåt för att erbjuda våra kunder kompletta helhetslösningar inom installationstjänster. Här får vi tillgång till ett större nätverk och vi kan tillsammans erbjuda många olika kompentenser och en mer flexibel resursbemanning. Detta gör att vi kan ta större och mer komplexa projekt i framtiden. Det är fortsatt samma människor, engagemang och kunskap men nu under namnet Actemium, säger Ingemar Gustavsson.

Gav Stena-färja landström
Actemium Electro AB i Stora Höga var med och tog fram lösningar för att färjan Stena Saga kunde få landansluten ström förra året då hon låg upplagd i Uddevalla Hamn.
---