tisdag 10 maj 2022

Nytt miljödäck med Uddevalla-aktuella företagets råvara

Däcktillverkaren Michelin har inför årets säsong av tävlingsserien för motorcyklar, MotoE World Cup, tagit fram en ny version av sitt racingdäck med ännu högre andel miljömässigt hållbara material. Den nya versionen består av i snitt hela 46 procent hållbart material varav en betydande del är återvunnen kimrök som levererats av Uddevallaaktuella Enviro.

Ett Michelindäck i förgrunden vid en racingbana
Bild: Enviro

Enviro driver en anläggning för återvinning av uttjänta däck i dalsländska Åsensbruk och är just nu inne i en tillståndsprocess för en mycket stor och strategiskt viktig anläggning på Lillesjö i Uddevalla.

"Avgörande roll"
- Ska våra återvunna och miljömässigt mer hållbara material kunna göra någon verklig skillnad måste de gå att använda i en storskalig industriell process, säger Enviros vd Thomas Sörensson i ett pressmeddelande:

- Michelin har med sitt mc-däck tagit avgörande steg mot en massproduktion och visat att både deras mål om en miljömässigt fullständigt hållbar däcktillverkning till 2050 är en reell möjlighet, och att våra material kommer att spela en avgörande roll för den omställningen.

Delägare i Enviro
Den globala franska däcktillverkaren Michelin är sedan i april 2020 enskilt största ägare i Enviro med en ägarandel på 20 procent.
---