tisdag 24 maj 2022

Ny förbundsdirektör klar till Fyrbodal

Anna Lärk Ståhlberg har utsetts till ny förbundsdirektör för Fyrbodals kommunalförbund.

Porträttbild
Anna Lärk Ståhlberg
Bild: Fyrbodals kommunalförbund

- Anna Lärk Ståhlberg känner mycket väl till vår organisation och vår delregion och är rätt person att leda vårt gemensamma utvecklingsarbete, säger i ett pressmeddelande Martin Carling, förbundsordförande för Fyrbodals kommunalförbund och den som lett rekryteringsarbetet.

Tidigare tillförordnad
Anna Lärk Ståhlberg har varit tillförordnad förbundsdirektör den senaste tiden. Hon har arbetat på förbundet ett flertal år, senast i rollen som teamchef för område Samhällsutveckling. Efter en rekryteringsprocess under våren föll förbundsdirektionens val av ny förbundsdirektör alltså på henne.

- Det ska bli spännande att få leda förbundet och den kompetens som det besitter. Utmaningarna i samhället växer och Fyrbodals kommunalförbund behöver vara en kraftfull samverkansmotor för att kommunerna effektivt ska kunna möta dem tillsammans, säger Anna Lärk Ståhlberg.

14 kommuner i samverkan
Fyrbodals kommunalförbund är ett av fyra regionala kommunalförbund i Västra Götaland, och har sitt kansli på Riverside i Uddevalla. I förbundet som bildades 2005 samverkar14 kommuner i Dalsland, norra Bohuslän samt nordvästra hörnet av Västergötland kring en mängd frågor och områden.
---
Fyrbodals kommunalförbund: Anna Lärk Ståhlberg ny förbundsdirektör