måndag 23 maj 2022

Transportföretag får holländsk delägare

Det holländska transportföretaget Bolk Transport BV köper 50 procent av Uddevalla Specialtransporter AB, specialiserat på bland annat tunga vindkraftstransporter.

Fyra män skakar hand framför två lastbilar
Bild: Svensk Företagsförmedling

De två företagen är verksamma på liknande marknader och har bestämt sig för att samarbeta, skriver konsultbolaget Svensk Företagsförmedling i ett pressmeddelande.

- Under ett mycket bra första möte i slutet av 2021 växte det ömsesidiga förtroendet oss emellan. Vi kommer att arbeta nära tillsammans i vindkraftsprojekt i Skandinavien och ta tillvara på varandras utrustning, kunskap och personal, säger Bolks general manager André Pluimers.

Startades 1987
Uddevalla Specialtransporter startades 1987 av Stefan Svanberg och har sitt kontor på Kasebergsvägen på Kuröd/Björbäck. Företaget har sedan starten kunnat erbjuda alltmer avancerade transporttjänster åt bland annat vindkraftsindustrin, skriver Svensk Företagsförmedling i pressmeddelandet.

Företagets arbeten utförs genom Uddevalla Lastbilscentral, som man också är delägare i.

Under senare tid har flera investeringar gjorts i fordonsflottan för att klara transporterna av komponenterna till de allt större vindkraftverken, berättar den holländska branschsajten Project Cargo Journal.
---