torsdag 2 december 2021

Fyrens barn flyttas till Skogslyckan

Det blir till Skogslyckans förskola som Fyrens pedagogiska verksamhet vid Skansens förskola flyttar. Det meddelar kommunen på sin webbplats. Flytten sker efter många års klagomål från grannar.

Fyrens pedagogiska verksamhet erbjuder barnomsorg för barn 1-13 år under obekväm arbetstid - kvällar, nätter och helger. Grannar har i flera år klagat över buller och väsen som stör sömn och vila, men efter att andra möjligheter uttömts beslutade barn- och utbildningsnämnden i oktober att verksamheten ska flytta.

- Vi har kommit till vägs ände. Efter att ha tittat på olika ljuddämpande åtgärder kom man fram till att inget av det skulle lösa problemet. För att det ska bli lugnare för grannarna under kvällar och helger får vi flytta Fyrens pedagogiska verksamhet, sa nämndens ordförande Roger Ekeroos (M) då till Bohusläningen.

Vårdnadshavare har informerats
Det var då inte klart vart flytten skulle ske men nu har vårdnadshavare informerats om att det blir till Skogslyckans förskola och att flytten sker till sommaren 2022.

- Alla beslut är inte fattade, men vi har valt att gå ut med information till vårdnadshavare för att kunna börja organisera och planera för en trygg flytt och bra verksamhet, säger Lena-Maria Vinberg som är verksamhetschef i förskolan, till kommunens webbplats.

Varit där på somrarna
Skogslyckans förskola har under flera år erbjudit sommarverksamhet under de veckor andra förskolor är stängda, vilket innebär att en del barn på Fyren redan är bekanta med Skogslyckans förskolas lokaler, skriver kommunen.
---