onsdag 1 december 2021

Två miljoner till föreningar i Corona-stöd

37 föreningar i kommunen får dela på två miljoner kronor i ett extra föreningsstöd till följd av covid 19-pandemin. Den största summan går till tre föreningar från Ljungskile.

""
Bilder: Pixabay.com

Det är kultur- och fritidsnämnden som haft i uppdrag att fördela det extra stödet från kommunen. 40 föreningar hade lämnat in ansökan och 37 av dessa uppfyllde de kriterier som kommunen satt upp för stödet.

Huvudsyftet med stödet är att motverka att föreningar går i konkurs och att hjälpa föreningarna att bibehålla sin kärnverksamhet under och efter pandemin.

Bidragens storlek varierar från 4 400 kronor till 108 000 kronor som var det maxbelopp som sattes upp. Detta för att främja att en bredd av föreningar inom samtliga föreningskategorier skulle beviljas så mycket som möjligt av föreningens framräknade berättigade belopp.

Åtta över 100 000
Ljungskile ridklubb, Ljungskile SK och Ljungskileortens hembygdsförening får alla maxbeloppet 108 000 kronor. Över 100 000 kronor får även IK Orient, IFK Uddevalla, IK Oddevold, IK Rössö och Folkets hus i Uddevalla.
---