lördag 4 december 2021

B-laget bort när Rössö ökar på ungdomssidan

IK Rössö lägger ner sitt B-lag för att i stället öka sin ungdomssatsning. Nästa år kommer det närmast under A-laget att finns ett 19-årslag, ett 17-årslag och troligen även ett 15-årslag.

""
Bild: Pixabay.com

19-årslaget är en fortsättning på årets 18-årssatsning, skriver klubbens styrelse på föreningens webbplats:

"I 19-årslaget kommer våra bästa ungdomar spela. Här kommer det vara tuff konkurrens om speltid. I detta lag kommer även de spelare som inte får starta i A-laget matchas. I 17-årslaget kommer de spelare som fyller minst 15 år 2022 (och som inte spelat med 19-årslaget) spela. Vi tror att vi även kan komma att anmäla ett 15-årslag till seriespel. Men vi avvaktar något med detta för att säkerställa så vi har tillräckligt med spelare", skriver styrelsen.

Spelare måste lämna
Satsningen innebär samtidigt att klubben inte anmäler något B-lag till division 3 nästa år eftersom antalet seniorspelare inte räcker till. Spelare som inte tar en plats i A-laget eller i 19-årslaget får helt enkelt söka ny klubb, förklarar ordföranden Karl Fors för Bohusläningen och berättar att samtal förs med andra föreningar.

A-lagstränaren positiv
Även A-lagets tränare Niklas Christensson är nöjd med förändringen:

- Jag tror att spel i U-serierna kommer att kunna erbjuda en allmänt sett bättre, teknisk och utvecklande miljö för unga spelare än de lägre seniordivisionerna, säger han till Bohusläningen.
---