söndag 5 december 2021

Börsnoterad koncern köper Markbygg

Uppdaterad 17 januari 2022 /
Börsnoterade Green Landscaping Group köper Uddevallaföretaget Markbygg, med 60 anställda och en omsättning på 280 miljoner kronor.
-  Genom att vara en del av Green Landscaping Group ser jag möjligheten att bevara vår egen kultur och fortsätta utveckla vår verksamhet på nya sätt, säger Markbyggs grundare, ägare och VD Stefan Lundh.

Fem män på rad med två i mitten som skakar hand. Markbyggs logotyp infälld i bilden
Markbyggs Stefan Lundh skakar hand med Green Landscaping Groups Johan Nordström (th) när affären nyligen tillkännagavs.
Bild: Green Landscaping Group. Logotyp: Markbygg

- Vi får nya kollegor i gruppen med vilka vi kan dela vårt kunnande och kompetens. Att hamna i ett sammanhang som detta värdesätter jag mycket, säger Stefan Lundh i ett pressmeddelande.

"Delar gemensamma värderingar"
- Markbygg är ett modernt företag med hög grad av digitialisering och väl utvecklade processer. Företaget verkar på en intressant marknad och levererar tjänster med stor kundnytta. Vi har fört en dialog med ägaren Stefan Lundh och delar gemensamma värderingar, säger Green Landscapings CEO Johan Nordström.


Känt bolag för Uddevallaborna
Markbygg med kontor i Herrestad och verksamhet i främst Uddevalla och övriga Västra Götaland är ett känt namn inom mark- och anläggningsbranschen för Uddevallaborna. Strandpromenaden och ombyggnad av Kungsgatan och Kungstorget samt löpande ramavtal med Uddevalla kommun och Västvatten är några av de avtal och projekt som företaget lyfter fram i sina referensentreprenader.

Företaget grundades år 2000 av Stefan Lundh och Robert Eriksson och genom åren har flera bolag startats som nu ingår koncernen. Sedan 2016 är Stefan Lundh ensam ägare. Med tiden har företaget också utvecklat exploateringar av tomter och bostäder, bland annat pågående Furuhall vid Rotviksbro.

Klartecken från Konkurrensverket
Green Landscaping Group köper 100 procent av aktierna i Markbygg. Affären godkändes den 21 december av Konkurrensverket och affären kunde då slutföras den 17 januari.

Affären innebär också att Stefan Lundh blir delägare i Green Landscaping Group.

Green Landscaping Group beskriver sig själva som Nordens ledande leverantör av tjänster inom utemiljö. Genom en rad dotterbolag och resultatenheter är bolaget verksamt i Sverige, Norge och Finland, ofta genom bolag med stark lokal förankring.

Antalet anställda i koncernen är cirka 1 350 och omsättningen drygt två miljarder kronor för räkenskapsåret 2020. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.


17 januari 2022: