tisdag 28 december 2021

Busfabriken öppnar lekland på Trestad Center

Uppdaterad 29 mars 2022 /
8 april öppnar ett nytt stort lekland på Trestad Center mellan Uddevalla och Vänersborg/Trollhättan. Det är kedjan Busfabriken som står bakom satsningen som enligt företaget blir västra Sveriges största lekland.

Illustration med dinosaurie i lekmiljö
Dinosaurier blir temat för det kommande nya leklandet på Trestad Center.
Bild: Busfabriken

"Vårt nya lekland har ett dinosaurietema med massor av häftiga banor, roliga klätterställningar och ett stort trampolincenter", skriver Busfabriken i ett pressmeddelande.

Startade 2006
Busfabriken grundades av familjen Andreasson men ägs sedan 2019 till 75 procent av ett norskt investmentbolag, har Hallandsposten tidigare berättat.

Kedjan startade sitt första lekland 2006 i Linköping och kort därefter i Halmstad där grundarfamiljen kommer ifrån. Bägge dessa anläggningar är dock idag permanent stängda efter övervägningar företaget gjort i samband med att tillfälliga bygglov löpt ut.

Nyligen tillkännagav Busfabriken att även anläggningen i Helsingborg stängs den 31 december, men att ambitionen är att öppna i en ny lokal i staden under 2022.

Nu finns Busfabriken därmed i Uppsala, Malmö, Karlskrona och Norrköping och på fyra orter i Norge och två i Danmark.

25-30 anläggningar till 2026
Företaget beskriver att man är inne i en expansiv fas och räknar med att etablera 4-6 nya lekland årligen, med målet att ha 25-30 anläggningar till år 2026.

"Trestad Center perfekt"
- Vi tror att Trestad center är perfekt för oss. Här finns bra lokaler och ett bra läge som vi tror kommer att locka många besökare, säger Busfabrikens etableringsansvarige Jimmy Andreasson till TTEla.

Barnkalas viktig del
Leklandet öppnar 8 april och blir på 4 400 kvadratmeter, berättar han i ytterligare en intervju med TTEla/Bohusläningen. I anläggningen kommer även restaurang att finnas, och även flera rum med olika teman avsedda för barnkalas, som blir en viktig del av konceptet.
---
Busfabriken: Om Busfabriken

6 augusti 2022:

21 mars 2023: