torsdag 11 november 2021

Märta blev "Årets stjärnskott"

Gröna Gårdars VD Märta Jansdotter Aguirre utsågs på torsdagskvällen till "Årets stjärnskott" vid den västsvenska regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year.

Porträttbild
Märta Jansdotter Aguirre
Foto: Johanna Pelirocha (© Gröna gårdar 2016)

Hon var en av tio finalister som hade chansen att bli utnämnd till västra Sveriges främsta entreprenör, men denna titel gick till boråsaren Niklas Hedin på Centiro Group AB.

"Grym entreprenör"
Under regionfinalen i Göteborg delades även tre kategoripriser ut där utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” alltså gick till Märta Jansdotter Aguirre från Uddevalla med motiveringen:
” Den här entreprenören har kapat mellanleden och får, genom sitt upplägg, kontakt med slutkonsument. Därmed ökar hon marginalen med hållbarhet som genuin röd tråd i verksamheten.
 
Det höga hållbarhetstänket är en självklarhet för henne och hon har även fått fler att ansluta sig till det gröna tänket. Med en förmåga att se möjligheter där andra ser hinder har hon fortsatt utveckla en idé som hennes pappa startade, med ett ungdomligt synsätt och med social media.
 
Det här är en grym entreprenör och en visionär som är lätt att gilla, som har gjort det varje lantbrukare drömmer om och lyckats skapa värde i det!”


14 mars 2022:
EY Entrepreneur of the Year: Nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year är avgjort  - Årets kvinnliga stjärnskott gick till Märta Jansdotter Aquirre, Gröna gårdar AB

8 november 2023: