lördag 9 oktober 2021

Seven24-butik öppnad i Öxnered

Uppdaterad 11 oktober /
Nu har Vänersborg fått sin första obemannade livsmedelsbutik. Det är Trestadsbaserade kedjan Seven24 som har två butiker i Uddevalla och en i Lidköping som nu utökar.

Det nybyggda huset som rymmer den nya livsmedelsbutiken. Ett litet hus med rullstolsramp och liten altan i trä, med sittbänk.
Bild: Vänersborgs kommun

Den nya butiken ligger nära tågstationen och drivs av Emil Lundberg med familj, boende i Öxnered sedan 2015. Emil Lundberg är för den hockeyintresserade känd efter en karriär i både Vänersborg och Trollhättan, och arbetar i dag som brandman i Vänersborg, har TT/Ela tidigare berättat i ett reportage om satsningen.


Det är många år sedan Öxnered hade en egen livsmedelsbutik, och Vänersborgs kommun välkomnar satsningen:

- Med det nya bostadsområdet Skaven inpå knuten och med goda in- och utpendlingsmöjligheter som vi har här kan Öxnereds stationsområde växa som nod framöver med olika servicefunktioner, säger Jill Stor, näringslivschef i Vänersborgs kommun, i ett pressmeddelande:

- Det var också därför vi såg att Öxnereds stationsområde är en lämplig placering, när man gjorde en etableringsförfrågan.

Sundsstrand och Dyrsten
I Uddevalla driver Seven24 butik på Sundsstrand och under hösten öppnar även butikslokalen på Dyrsten. Dessa enheter drivs i Seven24:s egen regi,  medan butiken på Spiken i Lidköping liksom nytillskottet i Öxnered drivs på franchise-basis.

I Uddevalla finns i Lane ytterligare en obemannad livsmedelsbutik som drivs genom kedjan 24 Sju Snabbköp.
---