söndag 10 oktober 2021

Fortsatt fryst fjärrvärme - Elnät höjs 2 procent

Uddevalla Energi håller fjärrvärmepriserna för konsumenter oförändrade för sjunde året i rad. Elnätspriserna höjs däremot med 2 procent från nyår, och renhållningsavgifter med mellan 2 och 2,5 procent.

Kraftvärmeverket på Lillesjö, exteriörbild nattetid
Kraftvärmeverket på Lillesjö i Uddevalla.
Bild: Uddevalla Energi

Höjningen av elnätspriserna motsvarar cirka fem kronor per månad för en lägenhetskund och omkring tio kronor per månad för en villakund med 20 amperes säkring, skriver Uddevalla Energi i ett pressmeddelande.

Sophämtningspriserna höjs med med 2,5 procent vilket för en villakund innebär cirka fyra kronor per månad på sophämtningsabonnemanget. Prishöjning för slamtömning och för hämtning av återvinning blir 2 procent. Dessa renhållningspriser ska också godkännas av kommunfullmäktige.

Fryst fjärrvärme
Att Uddevalla Energi kan hålla fjärrvärmepriserna frysta ännu ett år beror enligt bolaget på ett  "gediget arbete med effektiviseringar inom verksamheten som gett goda resultat".

De frysta priserna gäller enbart på konsumentsidan - för näringsidkare höjs fjärrvärmepriserna med i genomsnitt snitt 2 procent och avser då det så kallade energipriset. För fjärrvärmenäten i Ljungskile och Munkedal sker ingen prisförändring