torsdag 7 oktober 2021

Åhléns Outlet öppnar på Torp

Uppdaterad 23 mars 2022 /
2018 stängde Åhléns sitt varuhus i Gallionen på grund av dålig lönsamhet. Nu återvänder koncernen till Uddevalla men då med sitt koncept Åhléns Outlet. Och det är hem- och fritidshuset på Torp som blir adressen.

Fasadbild på ett Åhléns Outlet-varuhus
Åhléns Outlet i Eskilstuna som öppnade i april i år.
Bild: Åhléns

På Torp blir Åhléns Outlet granne med bland andra nyöppnade Lager 157.

Porträttbild
Stina Klaesson, VD Åhléns Outlet
Bild: Åhléns
- Vi är mycket glada över möjligheten att nu etablera Åhléns Outlet i shoppingområdet Torp, utanför Uddevalla, idag ett av Sveriges största shoppingområden. Vi tror att vårt koncept kommer att komplettera handelsplatsen Torp på ett väldigt bra sätt, säger  i ett pressmeddelande Stina Klaesson, VD för Åhléns Outlet.

Öppnar i april
Varuhuset kommer att öppna 13 april 2022, uppger Dagens Handel.

Uppsala i höst blir 14:e varuhuset
Åhléns Outlet startade våren 2018 och är ett dotterbolag till Åhléns AB. Företaget erbjuder produkter från välkända och nya, tillfälliga varumärken inom mode, skönhet och hem till enligt egen utsago 30-70 procents lägre pris.

Åhléns Outlet finns idag i Västerås, Norrköping, Södertälje, Sundsvall, Örebro, Sickla, Väla, Växjö, Länna, Eskilstuna och i Stora Bernstorp utanför Malmö.

24 mars öppnar ett varuhus i Härlöv utanför Kristianstad och den 13 april slås alltså portarna upp på Torp. Klart är också att ett 14:e varuhus öppnar i höst i Uppsala, skriver Dagens Handel.  

11 januari 2022