torsdag 2 september 2021

Thomas Cement utökar med Stockholmshamn

Betongkoncernen Thomas Concrete Group köper Stockholms Bulkhamn AB väster om Nynäshamn. Hamnen ska komplettera de tre importterminaler företaget i dag har i Uddevalla, Landskrona och Oxelösund.

Lastkran tömmer skopan i en lastbil, bredvid ligger ett lastfartyg vid kaj.
Lossning och lastning i Stockholms Bulkhamn.
Bild: Thomas Concrete Group

- Det är en strategisk investering som säkrar logistik för framtida försörjning av viktiga råmaterial till koncernen, säger VD Hans Karlander i ett pressmeddelande.

Stockholms Bulkhamn AB har fem anställda och omsätter 30 miljoner kronor. Hamnen hanterar råmaterial i form av timmer, pellets, leca, tackjärn, grus, sand och sten.

- Genom förvärvet säkrar vi behovet av vissa råmaterial och fortsatt inhemsk produktion och utveckling, säger Hans Karlander.

Det är dotterbolaget Thomas Cement som köper Stockholms Bulkhamn, och som även äger de tre befintliga importterminalerna i Uddevalla, Oxelösund och Landskrona. Cementbolagets huvudsyfte är att säkra och utveckla koncernens långsiktiga tillgång av råmaterial.

Hans Karlander, VD och koncernchef för Thomas Concrete Group och Ulf Stenberg, VD Uddevalla hamn invigde Thomas Cements terminal i Uddevalla 22 november 2017.
Bild: Thomas Concrete Group

Prefab i Lane Ryr
Betongtillverkningen inom Thomas Concrete Group sker i ett annat dotterbolag, Thomas Betong. Detta bolag har en så kallad prefabfabrik i Lane Ryr.
---