tisdag 24 augusti 2021

Hannes Larsson från Uddevalla i unikt parkour-SM

4 september avgörs ett unikt SM i parkour: tävlingen äger rum på en flytande ponton vid Liljeholmskajen i Stockholm. En av de 18 atleterna som kvalificerat sig är 17-årige Hannes Larsson från Uddevalla.

""
Bild: Gymnastikförbundet

Det flytande SM:et arrangeras tillsammans med Stockholm stads projekt “Levande stad".

- Idén och syftet att öppna upp nya ytor för rörelse hoppas vi att utövarna kommer uppskatta. I detta fall blir det under en bro, på vatten och i en samverkan med flera aktörer med ett gemensamt mål att engagera unga till konst, kultur och rörelse, säger i ett pressmeddelande projektledare Ahmed Al-Breihi på Gymnastikförbundet.

Till SM har 18 tävlande kvalificerat sig genom videokval. På plats på pontonen ska de 18 bli 6 som i slutfinalen gör upp om vem som blir svensk mästare i parkour 2021.

Debuterar i World Cup
Hannes Larsson bor i Uddevalla men tränar med Göteborgsklubben Stampede. Han har redan hunnit med även en del internationella tävlingar, och om några veckor förverkligas ett av hans stora mål då han reser till Bulgarien för en World Cup-tävling, berättar Bohusläningen i ett reportage om den hårdsatsande Uddevallakillen.

5 september:


8 oktober 2022: