söndag 22 augusti 2021

Äldre man åtalas för grov våldtäkt mot barn

En man i 70-årsåldern åtalas för flera fall av grov våldtäkt och sexuellt ofredande mot en flicka som idag är i yngre tonåren. Det första fallet ska ha inträffat i Uddevalla och då flickan endast var i sexårsåldern.

De olika övergreppen ska sedan ha skett vid olika tillfällen och platser ända fram till sommaren 2021. Vid ett par tillfällen har övergreppen begåtts i samband med bad, bland annat på Landbadet i Uddevalla.

De sexuella ofredandena har bland annat bestått i att mannen tagit på flickan på olika sätt och på olika ställen på kroppen, både utanpå och innanför kläderna.

"Jämförliga med samlag"
Han ska också ha begått handlingar mot flickan som enligt åklagaren med hänsyn till kränkningarnas art och omständigheterna i övrigt varit jämförliga med samlag.

Åklagaren anser att våldtäkterna bör bedömas som grova eftersom den åtalade "visat särskild hänsynslöshet och råhet med hänsyn till NN:s (flickans) ålder, deras relation samt att gärningen begåtts mot en person i beroendeställning".

Sammanlagt åtalas mannen för fyra fall av grov våldtäkt mot barn och fyra fall av sexuellt ofredande.

I den bevisning åklagaren lägger fram ingår bland annat filmsekvenser från flickans telefon. Flera personer som flickan har berättat för om det inträffade har också förhörts i utredningen.

Erkänner sexuellt ofredande
Mannen anhölls i sin frånvaro, greps och häktades i början av juli. Han erkänner sexuellt ofredande men förnekar brott i övrigt.
---

30 september: