söndag 4 juli 2021

Brinnande cigarettpaket genom brevinkastet - man åtalas

En man i 35-årsåldern åtalas misstänkt för försök till mordbrand. I slutet av maj i år ska han enligt åtalet ha slängt in ett brinnande cigarettpaket i brevinkastet till en kvinnas lägenhet i Ljungskile.

Redan i början av maj ska mannen ha gått till kvinnans lägenhet och slagit, sparkat och brutit i dörren. För detta åtalas han för skadegörelse. Han åtalas också för ofredande, då kvinnan gjort klart att hon inte ville ha honom i sin närvaro. Mannen förnekar dessa brott.

Ett par veckor senare kom mannen återigen till kvinnans hem. Den här gången ska han ha bankat och sparkat sönder brevinkastet till dörren och åtalas för detta för skadegörelse liksom återigen ofredande. 

Han ska nu även ha tänd eld på ett cigarettpaket och slängt in genom brevinkastet. Kvinnan slog larm till polisen som kom till platsen men då hade kvinnan själv kunnat släcka elden, berättar Bohusläningen.

Mannen erkänner skadegörelsen på brevinkastet men förnekar försök till mordbrand.

Åklagare Jessica Lundkvist Vardaro säger till Bohusläningen att motivbilden till händelserna inte är klarlagd. Vidare att mannen och kvinnan inte är obekanta men att deras relation till varandra är oklar.

Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott.
---
21 juli: