tisdag 22 juni 2021

Sunniva Brynnel i SVT:s midsommarkonsert

Uppdaterad 24 juni /
Det blir åter en del bohuslänskt i SVT:s traditionsrika midsommarkonsert. Sunniva Brynnel från Ljungskile och Orustbördiga Sofia Talvik är två av fem artister som medverkar i år.

Sunniva Brynnel med midsommarkrans, dragspel och midsommarstång i bakgrunden.
Sunniva Brynnel
Foto (alla bilder): Ellika Henrikson /Warner Bros - SVT

Förra årets konsert sändes från Mollösund och då var komikern och multiartisten Daniel Norberg från Uddevalla en av artisterna. Årets konsert är från Nääs vid sjön Sävelångens strand och SVT utlovar såväl nyskriven musik som gamla midsommarklassiker.

Sunniva Brynnel med dragspel i famnen.
- Jag ser väldigt mycket fram emot att dela den musiken med er, skriver Sunniva Brynnel i ett Facebookinlägg.

För Bohusläningen berättar hon att förfrågan om att medverka i midsommarprogrammet kom efter att TV fått tips om henne från en annan västsvensk folkmusiker.

Det är Sunniva som får pryda SVT:s presentationsbild av konserten, tillsammans med sitt dragspel som blivit något av hennes signum. Musikern, kompositören och skribenten släppte i mars i år sitt tredje album, "Cities".

Sofia Talvik med midsommarkrans och gitarr i grönska
Sofia Talvik

Sofia Talvik är uppväxt i Svanesund på Orust. Hon har arbetat som sångerska och musiker i närmare 20 år och släppt flera album.

Förutom Sunniva Brynnel och Sofia Talvik medverkar Bouchra Iramdane, Stiko Per Larsson och Henning i konserten, som spelats in i förväg.

- Ja, i och med Covidtider är det förinspelat. Det skedde i förra veckan. Vi hade väldig tur med vädret, berättar Sofia Talvik för Lokaltidningen STO.

Konserten sänds i SVT1 kl. 20 på midsommarafton, och kan även ses på SVT Play från torsdag kl. 02 till och med 22 december.

Sunniva Brynnel med dragspel med ryggen mot kameran och midsommarstång i bakgrunden.
SVT:s presentationsbild av programmet
---
30 maj 2024: